Agenda in je regio - Antwerpen

Tournée Minérale

  • Donderdag 16 februari 2017

    GRATIS

    Antwerpen

  • 16

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne 'Tournée Minérale'. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand af te zweren.

Alcohol: geen onschuldig product
Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine. Toch zijn er heel wat risico's aan verbonden. Alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Redenen genoeg dus om alcohol een maand lang aan de kant te zetten. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Heel wat mensen merken die maand dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit en krijgt minder calorieën binnen. Je kan dus zelfs gewicht verlieren door even 'nee' te zeggen.

Bovendien steunt de campagne ook het goede doel. Deelnemers kunnen een som doneren voor de Stichting tegen kanker of ze kunnen hun vrienden en familieleden vragen om hen te sponsoren bij hun maand zonder alcohol. Meteen een extra motivatie om het vol te houden Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor kankeronderzoek.

Februari zonder alcohol
Februari 2017 wordt de alcoholvrije maand. Na de eindejaarsfeesten en de recepties is februari een ideaal moment om even te bekomen en het jaar fris in te zetten Ga samen met ons de uitdaging aan!
Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be. De Liberale MUtualiteit Antwerpen registreerde zich alvast.

Mocktails, smoothies en fruitwaters
Om je tijdens dit engagement zo goed mogelijk te ondersteunen, organiseert de diëtiste van het Regionaal Dienstencentrum in samenwerking met de dienst gezondheidspromotie een workshop mocktails, smoothies en fruitwaters. Je maakt kennis met lekkere alcoholvrije alternatieven voor de moeilijkste momenten van je alcoholvrije maand.

Wanneer
Donderdag 16 februari 2017
13u30 - 15u30

Waar
Liberale Mutualiteit Antwerpen
Zaal 'De Meirminne'
Lange Nieuwstraat 109
2000 Antwerpen

Inschrijven
03/203 76 52
voeding@lmpa.be

 

GRATIS