Meer nieuws

Nieuws

LM beschermt jouw gegevens​​​

LM beschikt over jouw persoonsgegevens. 

Dit vanuit een wettelijk kader om onze taak als ziekenfonds te kunnen vervullen, denk maar aan de terugbetaling van doktersvisites. 

​LM doet er alles aan om jouw gegevens steeds veilig te stellen en deze maximaal te beschermen. Wij gaan zelfs voor meer en werken volgens het Europese kader inzake privacy en bescherming van persoonsgegevens, de zogenaamde AVG.  

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat is een nieuw wettelijk Europees kader dat bepaalde regels aan bedrijven, overheden, organisaties, … oplegt om informatie, voornamelijk persoonsgegevens, beter en strikter te beschermen. De AVG wil daarmee burgers beter beschermen en hun persoonlijke gegevens niet zomaar te grabbel gooien.

Wat houdt dat precies in? 

De AVG legt een aantal verplichte maatregelen voor ons ziekenfonds op. Zo moeten we een overzicht hebben van alle processen waarbij jouw gegevens kunnen worden gebruikt. Daarnaast hebben we een DPO aangesteld, een Data Protection Officer. Onze informaticus heeft deze opleiding gevolgd, het examen afgelegd en is dus het aanspreekpunt over alles wat met gegevensbescherming te maken heeft. Daarnaast moeten we ons ook beschermen tegen mogelijk hacking of datalekken. Maar het is ook onze plicht om onze medewerkers en leden over deze nieuwe verordening te informeren.

Wat betekent dit voor jou als LM-lid?

-Jouw persoonsgegevens worden strikt binnen het wettelijk kader van onze maatschappelijke taak als ziekenfonds gebruikt. -Als ziekenfonds hebben we de plicht om jou te informeren over onze dienstverlening. We kunnen je dus informatie via post, per e-mail of per sms sturen die kadert binnen onze werking. -Je hebt op elk moment het recht om jouw gegevens te veranderen. -Je hebt het recht om op te vragen waarvoor jouw persoonsgegevens worden gebruikt. -We geven jouw gegevens zonder jouw expliciete toestemming niet aan derden door. -LM heeft de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de ongewilde wijziging van informatie te voorkomen.     

Onze volledige disclaimer kan je raadplegen. 

Heb je hierover nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren via info415@lm.be of op 011 29 10 00.

Privacy20GDPR20dataprotection20resized.jpg