Meer nieuws

Nieuws

​​“Een steuntje in de sombere winterperiode”


Licht kan helend werken. In de LM Zorgshop is een lichttherapiebril te huur of te koop. Aan één euro per dag kan de Luminette uitproberen. Dat deden ook LM-leden Dominique en Sandy. Ze vertellen over hun eerste ervaringen met dit toestel.​
​​​​​​​​

LUMINETTE_2_Photo_breakfast_300dpi_LD.jpg​Dominique (54 jaar, Merelbeke)
“De winter is nooit mijn favoriete seizoen geweest, maar sinds een vijftal jaar werd mijn winterblues toch wel erger. Ik heb ernstige gewrichtsproblemen en de kou kruipt als het ware in heel mijn lichaam. Daar kan ik me tegen wapenen met extra laagjes warme kledij, maar die duisternis is wat anders. De info over de Luminette kwam op het juiste moment. Doordat je het toestel kan huren, kon ik deze kans niet lagen liggen.”

“Ik gebruik ze steeds ’s ochtends gedurende 30 minuten op de middelste sterkte. Het gebruiksgemak is top: ik ben gewoon te brillen en het toestel stoort me helemaal niet. Je kan gewoon verder doen met wat je te doen hebt. Opladen is ook kinderspel en moet pas na een tiental dagen gebeuren.”

“Het is de eerste winter dat ik het toestel heb, dus op lange termijn ken ik het effect nog niet. Maar ik gebruik de Luminette nu ongeveer een maand en ervaar toch wel een opbeurend effect. Het zal me niet snel overkomen dat ik ze ‘s ochtends vergeet. Daarom overweeg ik ze volgende winter te kopen. Het is niet goedkoop, maar zeker voor mij is het een steuntje in een veel te sombere periode.”

Sandy (39 jaar, Eeklo)
“Ik ben zeer tevreden over de Luminette. Na een maand merk ik toch beterschap over mijn gemoedstoestand. Ik voel me opgewekter. Het doet goed." 
"Een tip: gebruik de bril best in een goed verlichte kamer zoals ook in de handleiding ​vermeld. Anders loop je het risico overal tegenaan te botsen. Ik kan de Luminette zeker aanraden.” 

Over de Luminette
Lichttherapie is een behandeling die gebaseerd is op de helende werking van licht. Licht heeft onder andere invloed op je biologische klok, die ervoor zorgt dat lichaamsfuncties zoals je hartslag, gemoedstoestand en slaap-waakritme goed functioneren.

De Luminette kun je inzetten bij slaapproblemen, depressie, jetlag of winterblues. De werkzaamheid van de lichttherapie is afhankelijk van de regelmaat waarmee het wordt gebruikt. Tijdens het dragen van de Luminette kun je nog altijd TV kijken, werken met de computer of andere activiteiten doen. Wie een bril of lenzen draagt, gebruikt de Luminette zonder visueel comfort te verliezen.

In de LM Zorgshop


Bezoek onze webshop en bekijk het volledige aanbod. LM-lid? Dan krijg je 15% korting. Bestellen is eenvoudig. Maak gebruik van 50 gratis afhaalpunten.