Meer nieuws

Nieuws

Geraldine Gobert legt uit hoe mindfulness je kan helpen​​​​​​​​

​“Mindfulness scherpt je aandacht ”

geral.jpgDikwijls in gedachten verzonken? Constant afgeleid door je smartphone? Blinde angst voor de toekomst? Symptomen waarop mindfulness een oplossing kan bieden. Binnenkort kunnen LM-leden kennismaken met deze levenshouding en vorm van meditatie.  We wilden weten wat mindfulness trainer Geraldine Gobert daar allemaal zal doen en spraken met haar af in het Gentse Citadelpark.

Voor Geraldine Gobert is mindfulness meer dan een optie. “Het is een essentiële skill,” zegt ze. “Mindfulness opent een nieuwe wereld voor je: het toont andere paden die je kan bewandelen of leert je andere oplossingen zien.” We zijn absolute leken en vragen ons af
of het iets zweverigs is. Geraldine wijst me vriendelijk terecht. “Mindfulness heeft bitter weinig te maken met mystiek. Ziekenhuizen gebruiken het al lang, tal van dokters zien er het nut van in en ze verwijzen zelfs patiënten door.”

Waar gaat mindfulness eigenlijk over?
Geraldine: “We denken en voelen constant dingen, maar merken dat niet meer op. Mindfulness gaat om aandacht geven aan je gedachten en je lichaam. Het maakt je bewuster. Merk je een gedachte op? Dan heb je de keuze om die los te laten of er in mee te gaan. Je krijgt een kans om te zien wat er nu in je omgaat. Dat hebben we eigenlijk nooit geleerd op school in onze opvoeding.”

Je leeft dus meer in het moment?
“Mét ruimte voor reflectie. Maar reflecteren staat niet meer gelijk aan een constante angst voor de toekomst. Het doel is ...

Klik op de onderstaande afbeelding om het volledige artikel online te lezen in pdf-formaat.​

geralboekje.JPG