Rookstop​Stoppen met roken is de beste keuze voor je gezondheid. Toch is het zeker niet evident. Als je gebruik maakt van rookstopmiddelen en begeleiding, is je kans op succes het grootst.

Jouw voordeel bij LM

Bij LM krijg je een eenmalige tussenkomst van 50 euro. Je kunt deze tussenkomst ontvangen voor:

  • de aankoop van rookstophulpmiddelen, zoals kauwgom, pleisters of tabletten. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat je minder drang hebt om te roken en minder last hebt van ontwenningsverschijnselen. Lees voor het gebruik van rookstophulpmiddelen steeds aandachtig de bijsluiter en vraag advies aan je huisarts of apotheker;
  • een rookstoptraining via de methode Allen Carr. Kies je voor deze optie, dan krijg je een bijkomende korting van 50 euro op het inschrijvingsgeld. Je betaalt dan 150 euro in plaats van 250 euro voor een sessie.​

​​Je wilt stoppen met roken en je bent op zoek naar begeleiding? Dan kun je bij een van deze personen of organisaties terecht.
  • Je huisarts kan je begeleiden of doorverwijzen naar een tabakoloog. Daarnaast kan je arts rookstophulpmiddelen voorschrijven als dat nodig is.
  • Een tabakoloog is een gezondheidswerker of psycholoog die gespecialiseerd is in de tabakologie. Hij kan je een behandeling voorstellen, inlichtingen, gepersonaliseerd advies en begeleiding bieden bij het voorbereiden en stoppen met roken. Rookstopbegeleidingssessies kunnen alleen of in groep. De ziekteverzekering betaalt rookstopbegeleidingssessies bij een arts of erkende tabakoloog gedeeltelijk terug. Het aanbod vind je op www.tabakologen.be of www.vlaanderenstoptmetroken.be.
  • Tabakstop zorgt voor begeleiding op maat waardoor je kansen op succes stijgen. Daarnaast bieden zij een antwoord op al je vragen over roken, gewenning en hulp bij het stoppen. Bel gratis tabakstop op het nummer 0800/111.00 of bezoek de website www.tabakstop.be.
  • De Tabakstop app, een gratis tool die dagelijkse ondersteuning biedt aan iedereen die een rookvrij leven wil: www.stoppenmetroken.be.​

TIP!
Wie hulp zoekt bij een tabakolook, betaald nog enkel het remgeld. Per jaar heeft u recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Voor individuele begeleiding betaalt u maximaal 7.5 euro per kwartier, voor groepsbegeleiding ten hoogste 1 euo.
Personen met verhoogde tegemoetkoming en jongeren t/m 20 jaar betalen maximaal 1 euro per kwartier voor individuele begeleiding, in groep wordt dat 0.50 euro.