Vitalink

Vitalink is een nieuw, digitaal platform van de Vlaamse overheid. Als patiënt kun je via Vitalink belangrijke gegevens delen met zorg- en welzijnsmedewerkers. Je bepaalt zelf wie toegang krijgt tot je medische gegevens via Vitalink. Zorgverleners kunnen je gegevens invoeren, zodat ze beter samenwerken en jij de beste medische begeleiding krijgt. Vitalink moet op die manier leiden tot meer samenwerking en minder administratie. En dus op termijn tot een betere zorg voor jou als patiënt.

Als patiënt kun je met de Patient HealthViewer je gezondheidsdossier bekijken. 
​​​​​​

Je wilt een gezondheidsdossier aanmaken?   In dit filmpje krijg je meer uitleg over de mogelijkheden van de PatientHealthViewer en hoe je je moet aanmelden​:
​​
​​
Volg eerst onderstaande stappen om de Patient HealthViewer te installeren. Nadien kun je inloggen op de Patient Healthviewer door erop te klikken en je aan te melden via je eID.

1. Download en installeer de Patient HealthViewer

Om je dossier te openen moet je
de 'Patient Healthviewer' downloaden en installeren. In de handleiding van het Vlaams Patiëntenplatform vind je meer instructies.

2. Houd  je eID, pincode en eID-lezer bij de hand
​Om in te loggen op Vitalink heb je je
elektronische identiteitskaart (eID), de bijhorende pincode en een eID-lezer nodig. Voor je kinderen ouder dan zes jaar heb je hun kids-ID en de bijhorende pincode nodig. 

Bij problemen met de installatie van je elektronische identiteitskaart kun je terecht op
 de website van de overheid. Ben je de pincode vergeten of is je kaart geblokkeerd? Ga dan langs bij de dienst bevolking van je gemeente of stad.

3. Geef je toestemming voor de elektronische uitwisseling van je gezondheidsgegevens

Om in te loggen op Vitalink moet je eerst toest​emming geven voor de  elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens via eHealth. Op deze manier kun je zorgverleners toegangsrechten geven om je dossier in te kijken. 

Je toestemming geven voor de elektronische uitwisseling van je gezondheidsgegevens.