Vitalink

Vitalink is een nieuw, digitaal platform van de Vlaamse overheid. Als patiënt kun je via Vitalink belangrijke gegevens delen met zorg- en welzijnsmedewerkers. Je bepaalt zelf wie toegang krijgt tot je medische gegevens via Vitalink. Zorgverleners kunnen je gegevens invoeren, zodat ze beter samenwerken en jij de beste medische begeleiding krijgt. Vitalink moet op die manier leiden tot meer samenwerking en minder administratie. En dus op termijn tot een betere zorg voor jou als patiënt.

Als patiënt kun je met de Patient HealthViewer je gezondheidsdossier bekijken. 
​​​​​​

Het is belangrijk om een zicht te krijgen op alle problemen die zich voordoen. Meld daarom alle problemen via info@libmut.be. Een helpdesk is niet voorzien.

“Het lukt niet om mijn elektronische identiteitskaart te installeren / Ik heb problemen met mijn elektronische identiteitskaart”

Bij problemen met je eID-kaart of eID-lezer kun je terecht bij Fedict (Federale Overheidsdienst voor Inforamatie- en Communicatietechnologie). Op hun website vind je een oplossing voor de meest voorkomende problemen en een formulier om contact op te nemen met de servicedesk.

“Ik kan me niet registreren op eHealth Consent”

Als je problemen ondervindt om toestemming te geven of je toegangsrechten te beheren via eHealth Consent, dan kun je terecht bij de helpdesk van het eHealth-platform. Mail je probleem naar support@ehealth.fgov.be.

“Ik heb mij vorig jaar nog laten vaccineren, maar krijg geen gegevens te zien op de Patient HealthViewer” / “Wanneer ik inlog op de Patient HealthViewer krijg ik de melding ‘Er zijn geen data voor je gevonden in Vitalink. Voorlopig kun je geen gebruik maken van deze toepassing’”

De Patient HealthViewer kan enkel vaccinatiegegevens tonen die geregistreerd werden in Vaccinnet. Omdat artsen en kinderartsen tot nu toe niet verplicht waren om vaccinaties te registreren, is de kans dus groot dat de Patient HealthViewer niet alle vaccinaties toont, of zelfs geen vaccinaties toont. Je vindt er enkel volgende gegevens:
  • vaccinaties toegediend vanaf 1997 die werden geregistreerd in Vaccinnet;
  • vaccinaties toegediend vanaf september 2005 door CLB-artsen;
  • vaccinaties toegediend vanaf 2006 tijdens raadplegingen van Kind & Gezin.
Bij kinderen staan hun vaccinatiegegevens dus wel op de Patient HealthViewer.

“Ik kan mijn gegevens niet bekijken via de Patient HealthViewer, ik krijg volgende foutmelding:”

foutmelding

De foutmelding verwijst naar een probleem met je internettoegang. Om de Patient HealthViewer te gebruiken, moet je een rechtstreekse internetverbinding hebben. Sommige netwerken (bv. van bedrijven of scholen) worden beschermd via proxyinstellingen. Je kunt deze instellingen als volgt aanpassen:
  • open Internet Explorer, of een andere internettoepassing die je gebruikt;
  • klik op de knop ‘Extra’ en klik vervolgens op ‘Internetopties’;
  • open het tabblad ‘Verbindingen’ en klik vervolgens op ‘LAN-instellingen’;
  • schakel het vakje ‘Een proxyserver voor het LAN-netwerk gebruiken’ uit.
“Na het downloaden van de Patient HealthViewer meldt mijn antivirusprogramma dat het programma onveilig is en verwijderd wordt”

Virusscanners hebben een eigen werkwijze om een toepassing als ‘veilig’ te beschouwen. Voor nieuwe toepassingen is dit een proces dat een tijdje kan duren. Geleidelijk aan zal dit zich dus niet meer voordoen.

In de tussentijd kun je dit als gebruiker manueel toch toelaten door het aanvaarden van de download/installatie of door de configuratie-instellingen aan te passen. Dit is afhankelijk van je antivirusprogramma.