Looprek en rollator

​Vast looprek

Het is een hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt door bejaarden of patiënten in revalidatie die kampen met mobiliteitsproblemen. Het toestel verschaft een bijkomende steun en is bijgevolg nuttig bij het afleggen van korte afstanden binnenshuis.

Dit plooibaar model kan samengeklikt worden, waardoor het minder plaats inneemt wanneer het vervoerd moet worden.

Dit model wordt uitgeleend alnaargelang de beschikbare stock op het moment van levering.
De hoogte van elk looprek is verstelbaar, zodat het optimaal kan gebruikt worden door elke persoon.
Bij langer gebruik van het looprek, moeten de doppen onderaan de poten af en toe gecontroleerd worden. Wanneer deze versleten zijn, zouden ze uitglijden in de hand kunnen werken, wat absoluut te vermijden valt.Rollator met twee wielen

Dit type rollator kan best omschreven worden als een looprek met twee wieltjes vooraan en twee vaste steunpunten achteraan. Vermits dit looprek slechts gedeeltelijk moet opgetild worden, kost de verplaatsing minder inspanning. De rollator is in hoogte verstelbaar en beschikt over een zitbankje dat de mogelijkheid biedt om even te gaan zitten indien nodig.

Het is een zeer goed hulpmidel voor bejaarden bij het afleggen van korte afstanden binnenshuis, of in een periode van revalidatie. Enige voorzichtigheid wordt aangeraden bij vast tapijt of trappen!Rollator met vier wielen

Een rollator met 4 wielen en remmen wordt als hulp gebruikt door personen die eerder onzeker stappen maar bij eventueel evenwichtsverlies voldoende snel kunnen reageren om de remmen te gebruiken.

Dit model is ook beter geschikt voor gebruik buitenshuis en zal men dan ook eerder zien bij de nog “actievere” bejaarde.

Bij de rollator is een dienblad en een mandje bijgeleverd. Wanneer het dienblad verwijderd wordt, kan de rollator eveneens gebruikt worden om even uit te rusten. Het mandje is geschikt voor het vervoeren van boodschappen of andere materialen.