Meer nieuws

Nieuws

So Yes staat voor aangepaste, modieuze kledij voor personen met een fysieke beperking.

​​Aanbod So Yes in de Zorgboetiek

De kledinglijn van So Yes, innovatieve en modieuze kledij voor personen met een fysieke beperking, is voortaan verkrijgbaar via www.zorgboetiek.be​ of in de Zorgboetiek in Asse, Aalst, Roeselare en Hasselt. De collectie bevat o.a. rolstoelbroeken en -rokken, sondagebroeken, broeken met elastiek en jassen met een magnetische rits. De drijvende kracht achter deze Belgische kledinglijn zijn twee ergotherapeuten, Sofie Ternest en Jessie Provoost.

Sofie en Jessie waren 12 jaar lang collega’s op de afdeling ergotherapie in AZ Delta in Roeselare. “Vanuit onze job als ergotherapeut stelden we vast dat het aanbod kleding voor mensen met een beperking zeer beperkt was. Vaak droegen deze mensen alleen maar trainingsbroeken uit noodzaak, omdat het de enige broek is die wat los en comfortabel zit. Gewone kleding is gewoon niet praktisch. Zo zijn bijvoorbeeld de broekspijpen van rolstoelpatiënten vaak veel te kort of lukt een broek met knopen niet voor wie op slechts één hand aangewezen is”, gaat Jessie van start. 

“Vanuit die dagelijks nood ontsproot het idee om zelf kleding voor personen met een fysieke beperking te ontwikkelen”, vult Sofie aan. “De missie van So Yes is eigenlijk tweeledig. Vooreerst ondersteunt onze kledinglijn de zelfstandigheid bij het aankleden van personen met bv. een verlamming of spierziekte. Daarnaast gaat ons aanbod ook mee met de laatste modetrends. Onze overtuiging is dat uitgekiende aanpassingen en mode perfect samen gaan. Vanuit België en Nederland komen de aanvragen via onze webshop of in onze verdeelpunten binnen. We dromen om ons aanbod ook binnenkort in gans Europa op de markt te kunnen brengen.”

Lees het volledige artikel in het ledenblad van september​.​