Maagoperatie

Spreken we niet meer over overgewicht, maar over obesitas? Dan kan het mogelijk zijn dat bepaalde zorgverleners je aanraden om een maagoperatie te ondergaan. Hoeveel overgewicht je hebt, kan je achterhalen door je BMI te berekenen. Bij een BMI vanaf 30 lijd je aan obesitas.

Hoeveel je krijgt terugbetaald vanuit de verplichte ziekteverzekering voor een maagoperatie, hangt af van de ingreep, het gebruikte materiaal en de bijkomende kosten die een dergelijke ingreep met zich meebrengt. 

Informeer vooraf bij je zorgverlener naar de kostprijs, de mogelijke terugbetaling en de supplementen die bij een dergelijke ingreep komen kijken.​​

Leden van LM Plus die een ingreep moeten ondergaan krijgen een tussenkomst via de aanvullende diensten. De eerste 100 euro voor deze ingreep betaal je ​zelf, daarna betaalt LM Plus tot 350 euro terug van de ziekenhuiskosten. ​ Voorwaardengastric bypass.jpg  

De tussenkomst kan niet groter zijn dan je kosten voor de obesitatsingreep.​ Wat te doen? Bezorg de factuur van deze ingreep aan je kantoorbediende.