Oog voor lekkers

Met het initiatief Oog voor lekkers richt de Vlaamse overheid, met steun van de Europese Unie, zich tot Vlaamse scholen. Naast de gratis wekelijkse verdeling van een portie fruit, groenten en/of melk aan de leerlingen, reikt Oog voor Lekkers leerkrachten inspirerend lesmateriaal rond gezonde voeding aan.

Op die manier krijgen kinderen en jongeren een stimulans om gezond te eten en te drinken.​ Maar ook LM Plus draagt haar steentje bij. Wanneer scholen, los van het project Oog voor lekkers, fruit, groenten en/of melk aan de leerlingen aanbieden en daarvoor een ouderbijdrage vragen, krijgen leden van LM Plus een bijdrage tot 9 euro per schooljaar.

Voorwaarden

  • De school biedt, naast het initiatief Oog voor Lekkersfruit, groenten en/of melk aan de leerlingen​ aan en vraagt hiervoor  een bijdrage voor een heel schooljaar. LM Plus betaalt haar leden deze bijdrage terug tot 9 euro per schooljaar. 
  • Als de school geen ouderbijdrage vraagt, dan wordt voor het meenemen van fruit/groenten/melk naar school ook een tussenkomst van 9 euro voorzien.
  • Ben je leerkracht of werk je bij een CLB? Dan geniet je ook van deze tussenkomst.

Wat te doen?

Laat het attest​ als leerling of als personeelslid​​ invullen door de school en bezorg het aan je kantoorbediende.