Ergotherapeutisch advies

Wat is ergotherapie?

Een ergotherapeut zorgt voor de verbetering van je zelfstandigheid in jouw thuissituatie.
Onze ergotherapeut komt bij jou op huisbezoek om de situatie te analyseren en om samen met jou de beste oplossing te zoeken. Er wordt tijdens het huisbezoek nagegaan of je recht hebt op een tegemoetkoming. Deze dienstverlening is volledig gratis.

Waarvoor kan je bij onze ergotherapeut terecht?

  • Ergotherapeutische begeleiding: heb je het na een revalidatie nog moeilijk met enkele activiteiten in je woning? Wil je graag leren om de rolstoel van je partner veilig te besturen? Heb je rugpijn door te zware zorgen voor een zorgbehoevende? De ergotherapeut kan bij jou aan huis komen om je hierin te begeleiden. Zij/hij leert je methodes aan en geeft advies waar nodig.
  • Advies hulpmiddelen en woningaanpassingen: heb je nood aan hulpmiddelen (draaischijf, handgrepen, ziekenhuisbed, eenhandige keukenmaterialen, …) of woningaanpassingen (inloopdouche, toegang tot de woning drempelloos maken, verhoogd toilet, aangepaste keuken, bredere deuren,…)? Onze ergotherapeut zoekt samen met jou uit wat er bestaat en wat voor jou geschikt is. Zij/hij komt hiervoor gratis bij jou aan huis. Ook een goede opvolging nadien is verzekerd. Zo kan je ook leren om correct gebruik te maken van het hulpmiddel of de aanpassing.
  • Informatie en aanvraag voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap in geval van een blijvende handicap. De aanvraag dient te gebeuren voor de leeftijd van 65 jaar. Het VAPH komt tegemoet in de kosten van diensten, voorzieningen, hulpmiddelen en woningaanpassingen.
  • De Vlaamse Aanpassingspremie kan een tegemoetkoming bieden wanneer je een woningaanpassing doet. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden die verschillen per provincie. De ergotherapeut kan je hierover informeren en de aanvraag samen met jou indienen.
Meer informatie?

Vraag vrijblijvend meer informatie of een huisbezoek aan de ergotherapeuten van LM Plus via het gratis nummer 0800 17 417of stuur je mailtje naar info@LMPlus.be.