Regionaal dienstencentrum

​Bij het Regionaal Diensten Centrum (RDC) ben je welkom voor:

Ergotherapeutische begeleiding

Heb je na een revalidatie nog moeite met enkele activiteiten in je woning? 
Wil je graag leren de rolstoel van je partner veilig te besturen? 
Heb je rugpijn door de zware zorgen voor een zorgbehoevende? 
De ergotherapeute kan bij je aan huis komen om je hierin te begeleiden. Ze leert je andere methodes aan en geeft advies waar nodig. Dit alles volledig gratis.

Advies hulpmiddelen en woningaanpassingen

Heb je nood aan hulpmiddelen (draaischijf, handgrepen, ziekenhuisbed, eenhandige keukenmaterialen, …) of woningaanpassingen (inloopdouche, toegang tot de woning drempelloos maken, verhoogd toilet, aangepaste keuken, bredere deuren,…)? 
Onze ergotherapeut zoekt samen met je uit wat er bestaat en wat voor jou geschikt is. Zij komt hiervoor gratis bij jou aan huis. Een goede opvolging nadien is verzekerd. Zo kan je ook leren om correct gebruik te maken van het hulpmiddel of de aanpassing. 
De ergotherapeut is op de hoogte van de mogelijkheden en tussenkomst vanuit de overheid en zal je hierover informeren.

Personenalarmsysteem

Wanneer je het moeilijk hebt om alleen thuis te blijven, kan een personenalarmsysteem hulp bieden. Je hebt dan een halsketting of armband aan met een drukknop.  In nood kan je hierop drukken en zo verbinding maken met een alarmcentrale. Zij bellen door jou gekozen contactpersonen op om te komen helpen.

Vorming

Het RDC organiseert op regelmatige momenten infosessies, activiteiten en vormingen. Hou hiervoor onze agenda op deze website goed in de gaten. Je kan ons jouw e-mailadres bezorgen via info@LMPlus.be waardoor je persoonlijk gecontacteerd wordt bij nieuwe activiteiten.

Coördinatie in de thuiszorg (zorgoverleg)

Heb je al hulp aan huis of heb je hier nood aan maar weet je niet goed wat er bestaat? Is een betere afstemming nodig tussen de verschillende aanwezige zorgverleners, zoals verpleegkunde, thuiszorg, kinesitherapeut en huisarts? Dan organiseren wij met jou een zorgoverleg. Hierbij komen alle hulp- en zorgverleners samen en worden wensen en eventuele problemen besproken waardoor de zorg geoptimaliseerd wordt. Jij laat ons weten wie aanwezig dient te zijn op het overleg en wij brengen iedereen (bij voorkeur bij jouw thuis) samen.

Ondersteuning 

Als RDC staan wij in voor de ondersteuning van zorgbehoevenden en hun mantelzorgers, maar ook voor vrijwilligers en professionelen. Heb je vragen, aarzel dan niet ons te contacteren.

Samenwerking met andere diensten van LM Plus 

Wij zijn als RDC ingebed in LM Plus. Dit betekent niet dat we enkel toegankelijk zijn voor alle leden. Het betekent wel dat we je snel en correct kunnen doorverwijzen wanneer nodig. Zo kan onze dienst maatschappelijk werk nakijken of je recht hebt op bepaalde tegemoetkomingen en kan je via onze uitleendienst een aantal hulpmiddelen ontlenen of aankopen.