Diensten Incozina

​Starten als zelfstandige

Klaar om de stap te zetten naar een zelfstandige carrière? Dan heb je een heleboel knopen door te hakken en formaliteiten te regelen. Welke rechtsvorm kies je best? Hoe verkrijg je je ondernemings- en btw-nummer? Welke bijdragen moet je betalen? Ons ondernemingsloket regelt dit voor jou. Zo kan jij focussen op de kern van je zelfstandige activiteit.


Regeling sociaal statuut

Als zelfstandige in hoofd- of bijberoep ben je bij wet verplicht je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Uit de sociale bijdragen die je per kwartaal betaalt, verwerf je sociale rechten voor jou en je gezin. Wil je dat Incozina je sociaal statuut regelt? Dan volstaat het om online klant te worden door je te registreren.


Aanvullende verzekeringen

In bepaalde situaties is het vervanginkomen of de tijdelijke uitkering via je sociaal statuut niet voldoende om te beantwoorden aan de levensstandaard die je opbouwde. Kies daarom bij het ondernemingsloket voor aanvullende verzekeringen, afgestemd op de verschillende fases in je leven en carrière.


Wijzigingen in de KBO

Is je zaak verhuisd? Komt er een nieuwe vestigingsplaats bij? Of heb je een andere wijziging binnen je beroepsactiviteit door te geven? Hoewel je verplicht bent deze zaken te melden, hoef je hier niet zelf de Kruispuntbank van Ondernemingen voor te contacteren. Het ondernemingsloket van Incozina regelt dit voor jou zodat jij tijd uitspaart voor wat echt telt.


1 jaar gratis rechtsbijstand

Bovenop al deze diensten, krijg je bij Incozina 1 jaar gratis rechtsbijstand. Zo ben je te allen tijde geïnformeerd én financieel beschermd wanneer je klanten hun facturen niet tijdig betalen. Wat moet je hiervoor doen? Niets! Word klant bij Incozina en zij regelen de rest.


Advies over de vennootschapsbijdrage

Heb je als zelfstandige gekozen voor een vennootschap? Bij die rechtsvorm ben je onderworpen aan de Belgische vennootschapsbelasting en moet je jaarlijks een vennootschapsbijdrage betalen. Hoeveel bedraagt de vennootschapsbijdrage? Wanneer vervalt deze verplichte bijdrage?