Psy-Go!

​​Psy-Go! is de gratis psychologische begeleiding op afstand voor leden van LM. Een team van ervaren, gediplomeerde psychologen staat klaar om te luisteren naar je problemen en je op een professionele manier te helpen.​​​​​​​​​​​​​​​

Over Psy-Go!​
We hebben allemaal een rugzakje met onze levenservaringen, beperkingen en gevoelige plekken. Soms worden die ons wel eens te veel. Dan pakken donkere wolken zich samen, dan is  ‘gewoon verder doen’ even geen optie meer. LM wil je helpen om weer iedere ochtend met een glimlach wakker te worden. Daarvoor is er onze gratis dienst Psy-Go!.
Sinds 2017 bieden we bij LM een gratis dienst aan voor psychologische ondersteuning en begeleiding: Psy-Go!. Dit was een directe reactie op het feit dat de verplichte ziekteverzekering weinig (financiële) ondersteuning biedt voor mensen met psychologische problemen. Ondertussen is er het een en ander in beweging gekomen, maar er is nog werk aan de winkel wat betreft terugbetaling van psychologische begeleiding.

Bij LM hechten we enorm veel belang aan de totale gezondheid van mensen, zeker wat betreft hun psychologische gezondheid. Daarom zetten we in op extra voordelen, zoals je verder kan terugvinden onder ‘Psychologische begeleiding binnen LM’. Om van deze voordelen te profiteren, moet je uiteraard lid zijn.​

WORD NU LID

​​Psychologische hulp voor iedereen

  • Voor alle leden van LM. Nog geen lid?
  • 6 gratis sessies per kalenderjaar.
  • 7 dagen op 7, van 8 tot 21 uur bereikbaar.
  • Geen wachttijden.
  • Een team van ervaren gediplomeerde psychologen.
  • Sereniteit en privacy gegarandeerd. Bel 0800 32 011 of download de iConnectYou app in de Google Play store (Android) of de Apple App Store (iOS) en voer de bedrijfspasscode "Psy-Go!" in bij je registratie​​.

Hoe werkt Psy-Go!?

Je kan Psy-Go! gratis bereiken via telefoon, chat of door een videogesprek op te starten.

Via telefoon  Bellen kun je op het gratis nummer 0800 32 011. Vanuit het buitenland bel je (betalend) naar 0032 9 242 92 71.

Chat en videobellen Om te chatten of te videobellen heb je de app iConnectYou nodig. Die is beschikbaar voor Apple en Android. Voer de bedrijfspasscode "Psy-Go!" in bij je registratie.

Bij wie kom ik terecht? Als je belt of chat kom je direct bij een psycholoog van Psy-Go! terecht. Die zal jouw situatie inschatten. Eventueel verbindt hij je door met een collega die gespecialiseerd is in jouw probleem. 

Zijn alle psychologen bezet? Dan kom je bij een onthaalmedewerker terecht. Die zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk een psycholoog aan de lijn krijgt. 

Waar heb ik recht op? Iedereen die lid is van LM en zijn of haar bijdrage correct betaalt, heeft recht op 6 gratis sessies psychologische begeleiding per kalenderjaar. Een sessie duurt doorgaans 45 tot 60 minuten. 

Bij het begin van een gesprek vraagt de psycholoog je rijksregisternummer. Daarmee controleert hij of je lid bent van LM en of je nog recht hebt op gratis begeleiding.

Wat met mijn privacy? De psychologen van LM zijn vanzelfsprekend gebonden door beroepsgeheim. Alles wat je zegt, is dus volstrekt vertrouwelijk. Je gegevens worden veilig bewaard en nooit voor andere doeleinden gebruikt. 

Wat na de 6 sessies? Als je 6 sessies opgebruikt zijn, kun je in dat kalenderjaar geen beroep meer doen op Psy-Go!. Wel kan Psy-Go! je met voorrang doorverwijzen naar een psycholoog in jouw buurt. 

Over de campagne rond Psy-Go!Om ons engagement als ziekenfonds rond psychologische begeleiding in de verf te zetten, werken we in de volgende maanden rond vijf hedendaagse maatschappelijke thema’s, om mensen tijdens moeilijkere periodes in hun leven te kunnen helpen.

ONTDEK HET HUIDIGE THEMA

Natuurlijk is Psy-Go! er ook voor jou wanneer je met andere (psychologische) uitdagingen zit. Los van het huidige focusthema, komen er ook andere thematieken aan bod binnen deze campagne. Zo kan je enkele getuigenissen nalezen en laten we ook de professionals af en toe aan het woord.

Informatie, handige tips en tricks en materiaal gemaakt in het kader van deze campagne vind je terug onder ‘informatiemateriaal’. Help mensen door het materiaal uit te delen, uit te stallen, te praten over psychologische problemen of verwijs naar onze gratis dienst Psy-Go!. 

Zit je zelf in een moeilijke periode? Aarzel niet om erover te praten met je partner, een goede vriend(in), familie of een andere vertrouwenspersoon. Wil je de stap zetten om professionele hulp in te schakelen? Wij zijn er voor je om je te ondersteunen, zowel op financieel als ondersteunend vlak. Alle nuttige informatie vind je onder ‘Psychologische begeleiding binnen LM​’. En dan is er natuurlijk ook nog altijd onze gratis dienst Psy-Go!.