Meer nieuws

Nieuws

Mantelzorger Charles (82) geeft alles om zijn vrouw thuis te verzorgen
​"Haar helpen, helpen, helpen"

​Plots keert het leven voor Bea en Charles. Ze zijn nog maar net met pensioen wanneer Bea begint te vergeten. Als de dokters adviseren haar te laten opnemen, neemt Charles een beslissing: hij zal zijn best doen. Hij zal er alles aan doen om haar thuis te houden. “Als mantelzorger kan je eigenlijk maar een iets goed doen”, zegt de 82-jarige man uit Drongen in een hartverwarmend filmpje. “Zorg dragen voor je patiënt, voor je vrouw. Haar helpen, helpen, helpen.”

Florean, sociaal assistent bij LM, zet Charles in de bloemetjes op de Dag van de Mantelzorg. Jaarlijks bezoekt het ziekenfonds in die week enkele mantelzorgers. Om hen te bedanken voor hun dagelijkse inzet. Ze staan vrijwillig en met veel liefde in voor iemand die extra zorgen nodig heeft. Voor hen is dat normaal, maar het is bijzonder. 

Mantelzorgers zijn een onmisbare schakel in de thuiszorg. Door hun aanwezigheid kan de duur van een ziekenhuisverblijf bovendien ingekort worden en kan de opname in een woonzorgcentrum uitgesteld worden.

Vragen over mantelzorg of thuiszorgsituaties? 
Neem contact op met de sociale dienst van LM: 09 235 72 85 of dmw.ov@lm.be.