Borstvoedingspremie

borstvoedingspremie.jpg
​Verwacht je binnenkort een kindje? Dan heb je misschien al nagedacht over de voeding die je je baby zal geven. Omdat borstvoeding tal van voordelen heeft voor moeder en kind, stimuleert LM dit met een borstvoedingspremie tot 375 euro. 

Als je lid bent en borstvoeding geeft, krijg je een vergoeding van 125 euro per periode van 2 maanden borstvoeding, voor een maximum van 6 maanden. Dat betekent dat de premie tot 375 euro kan oplopen.

Krijg je een meerling? Dan ontvang je de premie zoveel keren als er kinderen zijn die borstvoeding krijgen. 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​Borstvoeding beschermt de baby tegen verschillende infecties zoals diarree, middenoor- en hersenvliesontsteking en voorkomt allergiën, maag- en darmproblemen. Het zuigen aan de borst draagt ook bij tot het ontwikkelen van de kaak- en tonspieren van de baby. Mogelijk biedt borstvoeding ook bescherming tegen wiegendood, suikerziekte en overgewicht.

Maar ook jij, als moeder, hebt voordeel bij borstvoeding geven: de melk is altijd klaar en op juiste temperatuur, borstvoeding geven beschermt tegen postnatale bloedingen en draagt bij tot een vlugger herstel van je baarmoeder. Je bereikt bovendien veel sneller opnieuw je oorspronkelijke gewicht. Als je minstens 3 maanden borstvoeding geeft, dan vermindert ook de kans op premenopauzale borst- en eierstokkanker.