Crejaksie

Zowel tijdens als buiten de schoolvakanties staat Crejaksie vzw, dé jeugddienst van LM, garant voor een avontuurlijk, creatief en afwisselden programma aan vakanties en activiteiten.
​​​

​​Het aanbod bestaat uit:
 
Vakanties en activiteiten voor kinderen en jongeren

  • vakanties vanaf 6 jaar op verschillende plaatsen in Vlaanderen, tijdens de krokus-, paas- zomer- en herfstvakantie. Iedere vakantie heeft een eigen thema; 
  • avontuurlijke en themavakanties tijdens de zomermaanden voor jongeren vanaf 6 jaar in de Ardennen o.a. in J-Club De Knapzak te Bohan (eigen centrum van LM);
  • buitenlandse zomerinitiatieven in Spanje, Frankrijk, Kroatië, Zweden, en Italië voor jongeren vanaf 12 jaar met op het programma zowel sportieve, culturele, leerrijke, als avontuurlijke ingrediënten;
  • buitenlandse ski- en snowboardvakanties in Oostenrijk, Italië en Frankrijk voor jongeren vanaf 9 jaar tijdens de kerst-, krokus- en paasvakantie.
 Animator in het jeugdwerk worden

Om dit vakantieaanbod te organiseren heeft Crejaksie nood aan monitoren. Daarom richt Crejaksie jaarlijks tijdens de paasvakantie een monitorcursus in voor jongeren die 16 worden of zijn in het cursusjaar. Deze cursus vindt tijdens de paasvakantie plaats in J-Club De Panne en tijdens de herfstvakantie in de Ardennen. Tijdens deze monitorcursus wordt er aandacht besteed aan sport en spel, knutselen, animatie, kind en organisatie. 
 
Vakanties en activiteiten voor personen met een beperking

Tijdens de zomervakantie organiseert Crejaksie vzw ook enkele vakanties gericht naar personen met een mentale en fysieke beperking vanaf 5 jaar en voor personen met een matig of zwaar mentale handicap vanaf 5 jaar. Ieder jaar wordt er binnen een nieuw thema een aangepast programma uitgewerkt. Deze vakanties vinden plaats in J-Club De Panne.

Tijdens de zomervakantie wordt er ook een verblijf in het buitenland voorzien, maar ook tijdens de winter voorzien we een skiën wandelvakantie voor personen met een beperking. Per vakantie wordt een aangepast en afwisselend programma uitgewerkt. Voor leden is een belangrijke prijsvermindering voorzien.

Info en vakantiebrochures kun je bekomen in je LM-kantoor of op onderstaand adres of telefoonnummer:
CREJAKSIE vzw
Gerselarendries 11
1850 Grimbergen
tel 02 537 79 18
fax 02 537 92 67
info@crejaksie.be
www.crejaksie.be​