Hop-in

Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Rij mee met de vrijwilligers van Hop-in. De vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen, richt zich naar iedereen die nood heeft aan niet-dringend medisch vervoer. ​Sinds 2019 kan je bij Hop-in ook terecht voor ondersteuning of een luisterend oor.  

Moet je naar de dokter, de kinesist of het ziekenhuis en kan je jezelf niet verplaatsen of is er geen openbaar vervoer waar je beroep op kan doen? Dan staan we voor je klaar! Indien nodig begeleiden we je tot aan de consultatieruimte en blijven zelfs wachten tot je terug naar huis kan gaan.

Vervoer is mogelijk elke dag van de week tussen 7 uur en 19 uur.

Met de nieuwe dienstverlening van Hop-in willen we een steun zijn voor iedereen die het nodig heeft. Heb je nood aan hulp, ondersteuning, een oppas of een luisterend oor? Doe dan een beroep op onze Hoppers.

 ​​​​​​​​​​​​​​

​​Of word zelf vrijwilliger!

Benieuwd naar hoe een rit met Hop-in​​ verloopt? We maakten een reportage die je hier kan bekijken. In het filmpje volgen we de 84-jarige Zoltan Pal. Hij en zijn vrouw Noella rijden niet meer met de auto. Daarom doen ze regelmatig een beroep op vrijwilliger Jacques voor een rit naar het AZ Maria Middelares in Gent. ​​​​​​​​

​​Benieuwd naar de andere dienstverlening van Hop-in? Daar maakten we ook een reportage van. In het filmpje zien we de 84-jarige Marcel. Zijn vrouw Philomena heeft dementie, dankzij Hop-in kan hij met een gerust hart boodschappen doen. Hopper Jean komt twee keer per week langs om Philomena gezelschap te houden, terwijl Marcel uit huis is.​​

​​