Mutas

 FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland Sommige regio’s in Egypte en Tunesië zijn niet meer gedekt door uw reisbijstand MUTAS tot nader orde. Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be​.


 

​De medische reisbijstand van je ziekenfonds betaalt je medische kosten terug als je op vakantie bent in het buitenland en je ziek wordt, een ongeval hebt of opgenomen wordt in een ziekenhuis.

Mutas is 24 uur op 24 bereikbaar via het nummer 0032-2/272.09.00. Bij elke ziekenhuisopname moet je binnen de 48 uur Mutas inlichten. Mutas zorgt voor de afhandeling van de kosten t.o.v. het ziekenfonds. Opgelet: voor bepaalde kosten, zoals kosten voor prothesen of extra reis- en verblijfskosten, moet je Mutas contacteren om haar akkoord te vragen.

Je kunt bij Mutas eveneens terecht voor:

  • medisch advies
  • het invullen en opsturen van de nodige documenten
  • overleg met de zorgverleners ter plaatse
  • administratieve aangelegenheden
  • het bezorgen van medicatie of hulpmiddelen die ter plaatse ontbreken
  • de organisatie van de repatriëring

 

Vraag de brochure ‘Mutas - medische reisbijstand’ aan bij je ziekenfonds of download ze hier.