Psy-Go!

​​Psy-Go! is de gratis psychologische begeleiding op afstand voor leden van LM. Een team van ervaren, gediplomeerde psychologen staat klaar om te luisteren naar je problemen en je op een professionele manier te helpen.​​​​​​​​​​​​​​​

​​​Nooit meer alleen

Tijdens de vakantiemaanden kan je het gevoel krijgen dat iedereen weg is behalve jij. Praat erover met een vertrouwenspersoon, of maak gebruik van onze gratis dienst Psy-Go!. Lees er hier alles over.

Eenzaamheid komt voor bij alle leeftijden

Tot voor kort was bekend dat vooral ouderen zich regelmatig eenzaam voelen. Maar recent onderzoek toont aan dat een gevoel van eenzaamheid net piekt bij twintigers. Aanleiding is vaak een grote verandering in het leven: de overgang van de studentenjaren naar een job, een verhuizing, het verlies van een partner, een langdurige ziekte,… 

Ook de sociale media gaan niet vrijuit. Ze helpen om in contact te blijven, maar het risico bestaat dat we persoonlijke relaties vervangen door oppervlakkige online communicatie. Mensen blijven sociale wezens die nood hebben aan betekenisvolle connecties. Te veel eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoge bloeddruk, stress en depressie. Een goede raad: vraag tijdig hulp.

EENZAAM.gif

Enkele tips voor als je je vaak eenzaam voelt

  • Zoek aansluiting bij een groep mensen met dezelfde interesses. 
  • Laat sociale media links liggen en kom je huis uit. Ga desnoods alleen op stap. 
  • Doe eens vrijwilligerswerk. Andere mensen helpen geeft jezelf ook een goed gevoel.  
  • Moeilijk moment? Neem contact op met Psy-Go!
Lees hier een interview met Andres, psycholoog bij Psy-Go!. Hij vertelt over eenzaamheid bij ouderen en wat je kunt doen om hen (of jezelf) te helpen die eenzaamheid te overwinnen.

knipsel eenzaamheid interview ouderen.PNG

Themamateriaal

poster_eenzaamheid.PNGDownload de poster (A3)

Download​ de social Facebook-banner