Gezondheidsschool

​Gezonde voeding, regelmatig bewegen, stoppen met roken, minder alcohol en voldoende rust zijn de belangrijkste tips voor een gezond leven. Wij helpen je graag hierbij.

  1. Met voordrachten willen we je actief informeren en motiveren om via preventie gezondheidswinst te behalen.
  2. Met bewegingslessen willen we je een gezonde levensstijl aanbieden.
  3. Met kookdemonstraties willen we je helpen met  gezonde eetgewoontes voor het hele gezin. shutterstock_17269039.jpg

 

De Gezondheidsschool werkt samen met LBV en haar lokale verenigingen 50 Actief, LBG en LVSW. Deze verenigingen kunnen kiezen tussen een aantal cursussen, workshops en voordrachten die door professionele  lesgevers worden gegeven.

Je kunt deelnemen aan een cursus van Vormingplus vermeld in het ledenblad van LM. Je krijgt een korting van 20% op de deelnameprijs.

Je krijgt ook een vermindering op de dagpas van Termen R. Je dient enkel een blauwe ziekenfondsklever af te geven aan de balie van Thermen R en je krijgt 5 euro teruggestort op jouw rekening. Je kunt gebruik maken van alle saunafaciliteiten en baden. www.thermenr.be

In opdracht van het Centrum voor Gezondheidspromotie  van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten worden verschillende intiatieven georganiseerd die kaderen onder het Vlaamse preventieve gezondheidsbeleid. In 2017 zal er gewerkt worden rond de Vlaamse beleidsthema's: voeding en beweging, ongevallen in de privésfeer en geestelijke gezondheid.

In samenwerking met Solidariteit voor het Gezin worden prenatale cursussen georganiseerd. Een reeks van 5 sessies in groep met max. 5 koppels en waarin de onderwerpen arbeid - bevalling, mama, baby en kraamperiode uitvoerig aan bod komen. Inschrijven, data en prijs : zie www.solidariteit.be/prenatale

De Gezondheidsschool werkt samen met een opvoedingscoach. zie rubriek "Opvoedingshulp aan huis" bij de categorie  jongeren en kinderen.

De Gezondheidsschool  werkt regelmatig samen met gemeentebesturen, de Provincie en lokale projecten (BOEBS, Borstkankerscreening, Opvoedingswinkel, Kick op sport, Sportievak.....).

 

Gezondheidsschool Blij en gezond

Revillpark 1

8000 brugge

050 45 01 00

gezondheidspromotie@lmwvl.be

www.lm.be

Rek nr BE08 3800 8097 9513​ (vermeld cursustitel + startdatum + lid/niet-lid)

De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen. Ook niet-leden zijn welkom. De activiteiten zijn onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.​​​