Regionaal dienstencentrum

​De laatste jaren wordt steeds meer aandacht besteed aan de opvang en verzorging van ouderen, zieken en personen met een handicap in hun vertrouwde thuismilieu. Er worden ernstige inspanningen geleverd om de mogelijkheden tot thuiszorg maximaal te benutten en de verzorging buitenshuis zo lang mogelijk uit te stellen. shutterstock_12639391.jpg

LM heeft een dienstencentrum waar je terecht kan voor informatie, advies, begeleiding en vorming over thuiszorg. Het centrum werkt nauw samen met de dienst maatschappelijk werk van de LM en andere regionale dienstencentra.

Bij het regionaal dienstencentrum kan je onder andere terecht voor zorgcoördinatie. Het RDC coördineert het hulpaanbod en zorgt ervoor dat je de juiste diensten krijgt, rekening houdend met je vrije keuze. Om de coördinatie van de thuiszorg optimaal te laten functioneren, is er een vlotte samenwerking met een aantal andere diensten zoals de uitleendienst, de mindervaliden- en gepensioneerdenwerking en Solidariteit voor het Gezin.

Daarnaast verleent de ergotherapeute van het RDC advies over woningaanpassing en hulpmiddelen. Ten slotte worden er op regelmatige basis vormingen georganiseerd over thuiszorggerelateerde onderwerpen.

Je kunt als mantelzorger voor een persoon met dementie steeds terecht op www.dementie.be​ voor meer informatie.

Wat te doen in geval van een klacht? De Liberale Mutualiteit streeft ernaar om al haar leden steeds een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden. Ben je ontvreden over onze dienstverlening? Laat het ons weten! Aan de hand van jouw klachten kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren. Wens je meer informatie omtrent de klachtenprocedure? Klik dan hier​​. 

klachtenformulier.pdfklachtenformulier.pdf


Regionaal dienstencentrum van LM

Revillpark 1, 8000 Brugge
tel. : 050 45 01 00
E-mail : RDC@lmwvl.be​​​​​​