Dieetadvies

​​​​Heb je last van overgewicht? We weten dat afvallen niet altijd even gemakkelijk is. Daarom kun je rekenen op onze steun. Bij LM geniet je namelijk van terugbetalingen voor consultaties bij een diëtist, een cursus bij WW of sessies bij infraligne en bodystyling tot 60 euro. 

Of je last hebt van overgewicht, kun je achterhalen door je Body Mass Index (BMI) te berekenen. Is je BMI hoger dan 25, dan heb je overgewicht. Vanaf een BMI van 30 lijd je aan obesitas.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​Een diëtist is de specialist bij uitstek op het gebied van voedings- en eetgewoonten. Hij/zij kan je een gepersonaliseerd voedingsadvies geven om zo je lichamelijke gezondheid te bevorderen. Een diëtist geeft je advies over een vermageringsdieet, eetstoornissen, een cholesterolverlagend dieet, voeding bij diabetes, maag- en andere problemen, voeding tijdens de zwangerschap, voeding voor sporters, enz.

Bij de Liberale Mutualiteit ontvang je tot 60 euro als je een gediplomeerd diëtist raadpleegt - al dan niet in groepsverband -. De tussenkomst bedraagt maximum 10 euro per consultatie, met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar.

Voorwaarden

  • Je doet beroep op een gediplomeerd diëtist erkend door het RIZIV
  • Je mag deze vorm van dieetadvies combineren met de andere vormen, maar ze mogen samen het maximum voorziene bedrag van 60 euro per kalenderjaar niet overschrijden.
  • Je kunt deze voordelen ook combineren met de tussenkomst voor geneesmiddelen tegen overgewicht.
  • We betalen je nooit meer terug dan het persoonlijk aandeel dat je hebt betaald.

Wat te doen?

Haal het behandelingsattest af bij het ziekenfonds of download​ het​ en bezorg het ingevuld terug.