Thuisoppas alzheimerpatiënten

Als je een persoon met Alzheimer thuis verzorgt, dan weet je dat een dergelijke zorgtaak veel energie en toewijding vraagt. Regelmatig een adempauze inlassen, is vaak noodzakelijk om met dezelfde inzet verder te kunnen gaan.

Toch is een adempauze niet evident. Dit houdt immers ook in dat je de zorgen tijdelijk aan iemand anders overlaat opdat je er met een gerust hart even tussenuit kunt. Opvangdiensten buitenshuis zijn vaak niet ideaal omdat de alzheimerpatiënt tijdelijk in een nieuwe omgeving moet vertoeven, wat aanpassingsproblemen en verwarring kan veroorzaken.

Daarom biedt een thuisoppas voor alzheimerpatiënten een antwoord op deze specifieke zorgvraag. Gedurende 1 à 2 weken vangt een oppasser de persoon met Alzheimer 24 uur op 24 op in de vertrouwde thuisomgeving.

Jouw voordeel bij LM

Zorg je thuis voor iemand met de ziekte van Alzheimer? Dan heb je recht op een tussenkomst voor een thuisoppas. De tussenkomst bedraagt 16 euro per nacht voor maximaal 14 overnachtingen per jaar. Je kunt een tussenkomst aanvragen voor een thuisoppas bij vzw Baluchon Alzheimer België.

Vzw Baluchon Alzheimer België
Paepedellelaan 87
1160 Oudergem
Tel. 02 673 75 00
baluchon@belgacom.net
www.baluchon-alzheimer.be