Mutas

Ga je naar het buitenland? Check dan hier eerst het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.​ Als het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft voor een land, behoudt Mutas zich het recht voor om de reisbijstand in dat land op te schorten. Je bent dan mogelijks niet gedekt voor medische kosten. Contacteer bij twijfel je ziekenfonds.​​​

Je kunt Mutas online contacteren: snel, eenvoudig en correct. Vul het contactformulier op Mutas Online​ zo volledig mogelijk in om een dossier aan te maken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een gsm-nummer waarop Mutas je kan bereiken.

Ziek worden of betrokken raken bij een ongeval tijdens een verblijf in het buitenland, is altijd een nare ervaring. Gelukkig kun je rekenen op de medische reisbijstand van je ziekenfonds via Mutas. 

Mutas is een reisverzekering die jou medische reisbijstand garandeert in geval van ziekte, ongeval of een ziekenhuisopname tijdens jouw vakantie in het buitenland.

Mutas betaalt via je ziekenfonds je medische kosten terug als je op vakantie bent in het buitenland en je ziek wordt, een ongeval hebt of opgenomen wordt in een ziekenhuis. Daarnaast geeft Mutas je medisch advies en helpt ze met het invullen van de nodige documenten. Zij verstuurt de documenten voor terugbetalingen van medische zorgen, overlegt met de zorgverleners ter plaatse en contacteert indien nodig uw familie.

Vanaf de eerste dag dat je verzorgd wordt, kun je rekenen op de bijstand van Mutas. Voor gewone vakantiegangers is dit tot 3 maanden lang. Voor studenten (diegenen die recht hebben op kinderbijslag) is dit tot 12 maanden. Voor dialysepatiënten en zuurstofafhankelijke patiënten is de bijstand beperkt tot 6 weken per kalenderjaar.

Mutas is 24 uur op 24 bereikbaar via het nummer 0032-2-272 09 00. Bij elke ziekenhuisopname moet je binnen de 48 uur Mutas inlichten. Opgelet: voor bepaalde kosten, zoals kosten voor prothesen of extra reis- en verblijfskosten, moet je Mutas contacteren om haar akkoord te vragen.
​​​​​​​​  • ​​Mutas betaalt via je ziekenfonds je medische kosten terug. Maar voor een raadpleging bij een zorgverlener zoals een dokter of aankoop van geneesmiddelen betaal je vooraf zelf de kosten. Achteraf betaalt uw ziekenfonds alle kosten boven de 50 euro terug.
  • Bij een ziekenhuisopname moet je zelf niets vooraf betalen. Wij regelen alle kosten. Achteraf vragen wij jou een franchise van 50 euro. Voor het vervangen of herstellen van prothesen, krijg je maximum 375 euro terug. Voor tandprothesen is dit maximum 100 euro. Hiervoor heb je het akkoord van Mutas nodig. 
  • Voor extra reis- en verblijfskosten krijg je maximum 1.100 euro terug. Hiervoor heb je het akkoord van Mutas nodig. 
  • Je eerste telefonisch contact met Mutas krijg je terugbetaald tot maximum 12 euro.
  • Als het medisch noodzakelijk is dat je terug naar huis wordt gebracht of als je een overledene naar huis laat brengen, dan regelt Mutas de repatriëring
Je krijgt medische reisbijstand van Mutas als je op vakantie gaat in uitgebreid Europa.  Ga je op reis naar een ander land? Dan heb je geen recht op medische reisbijstand of repatriëring van Mutas. In dat geval raden we jou aan om een extra reisverzekering aan te gaan bij een privé-verzekeraar.​